I´m

I´m

perjantai 27. joulukuuta 2013

Vuelta Cicloturista Gran Canaria, Costa Mogan 1.-7.12. 2013


Here we go…! Päivetään säännöllisen epäsäännöllisesti kuulumisia pyöräilyharrastukseen liittyen. Lähdetään liikelle yhdistetystä perhelomasta ja siinä sivussa pyöräleiristä 28.11.-12.12. 2013 Gran Canarialla. Kyseiseen ajankohtaan osui pyöräilytapahtuma Vuelta Cicloturista, Costa Mogan, 5 päivän maantie-etappiajo. Tapahtumalla oli juhlavuosi, nyt se ajettiin 25. kerran. Aikasempina vuosina lähtö ja maali ovat olleet Maspalomaksessa, nyt kisakeskuksena toimi Puerto Mogan, jossa etappien lähto ja maali.

Kyseessä oli siis enemmänkin tapahtuma kuin kisa. Näin ollen etapeilla ei ollut ajanottoa, tasamaat ja kylät vedettiin kontrolloidusti ja turvallisesti etuauton perässä ja moottoripyöräpoliisisaattueessa (3 kpl!), vuorten alkaessa sai sitten painaa kaasun pohjaan ja ja saihan siellä kaasuttaa ihan tarpeeksi:)

Pidempiä nousuja etapeille mahtui 4 kappaletta ja tässä tapauksessa nousuksi lasketaan sellainen, jota ajetiin vähintään 18 min enemmän tai vähemmän "laikka punaisena"- tai muista en tiedä, mutta ainakin itsellä näin oli. Tehoista, millä mentiin, kuva SRM:n näytöstä vähän alempana.

Kun virallista ajanottoa ei ollut, niin "tulosluettelo" perustuu epävirallistakin epävirallisempiin aistihavaintoihin… Kaikissa nousuissa vahvoin oli Espanajan oma poika, Patxi Apezteguia, pitkänlinjan ketjunpyörittäjä: taustalla mm. maastopyöräilyn maailman cuppia vuosilta 2009-2010 ja nykyisin maantietä elite-tasolla. Patxin ajotyyliä voisi kuvailla samoilla sanoilla kuin Peter Selin aikoinaan Vladimir Gusevin aika-ajosta: "tämä ei ole lasten katseltavaa - nyt pitäisi perheen pienimpien olla nukkumassa"…  Mies runnoi nousuissa putkelta isolla tuumalla - , ts. ei nättiä, mutta tehokasta!

Kaikissa nousuissa toiseksi ajoi Puolainen, Saksalaista BMW Radsporttia edustava Krzysztof Skupke.  Häneenkin sopii kuvaus, "pitkän linjan ketjunpyörittäjä". Meriittinä mm. Tour Transalpissa 2012 3. sija parikisassa. Ko kapinan voitti muuten Pia Sunsted parinaan Carsten Bresser. Jos espanjalaista voisi luonnehtia "sympaattiseksi jyhkijäksi", niin puolalaisen ajatyylistä voisi todeta, että "jalat kävivät kuin Singeri", edelleen selinismejä lainaten. Mäet voi siis nousta hyvin eri tyylisesti!

Kuinka oma ajo kulki? Ajankohtaan nähden mielestäni ihan hyvin. Olin nimittäin kahdessa nousussa kolmantena ja kahdessa muussa nousussa neljäntenä vuoren päällä. Tai jos tarkkoja ollaan, niin San Nicolakseen johtavassa Mirador de La Altean päälle tulin ekana, jyrkkimän kohdan jälkeen Patxi ja Krzyszkof himmasivat ja jauhoin loivemman osuuden täysillä loppuun asti…


Tapahtumassa oli erinomaisesti järjestetty ja keräsi yhteensä n. 350 osallistujaa. Näistä varmaankin nimekkäin osallistuja oli Marino Lejarreta, entinen espanjanlainen Pro. Lejarreta voitti mm. Espanjan ympäriajon vuonna 1982 ja on ainoa pyöräilijä joka on ajanut kaikki kolme suurta ympäriajoa neljänä vuonna (1987, 1989, 1990 ja 1991)!!!

Koko reissu meni hienosti! Saldoksi 11 ajopäivään tuli 35 ajotuntia, 850 km ja 14000 nousumetriä.


Lähtökuittaus menossa

"pintakaasulla"
Karkuteillä Patxin ja Krzysztofin kanssa 2. etapilla Sorian jyrkässä nousussa

Paikalla oli myös Espanjan ympäriajon, ProTour Vueltan valokuvaaja... 

The King of Mountains, Espanjan Patxi Cia Apezteguia. 

Puolan BMW Radsporttia edustava Krzysztof Skupke

Sveitsiläinen kaverini Michel ja Sean Kellyn kanssa aikoinaan kisannut Joseph Williams

Ensimmäisenä Mirador de La Aldean päällä ja paita tuli:)

Joulukuista pyöräilyä...
30 min nousudataa…


Marino Lejarreta!!!

The Man - mies tapahtuman takana - Angel Bara "El Rubio"